diumenge, 19 d’octubre del 2014

Units pel Girona FC

Enguany a la Penya Immortal Girona hem decidit fer un pas més en la nostra concepció del futbol com quelcom que ens permet fer amistats i passar-ho bé. L'esport rei és una gran eina de cohesió social, capaç d'agrupar a persones de diferents races, religions, ideologies... i fer-les compartir els mateixos sentiments.

Amb aquest esperit neix "Units pel Girona FC", una activitat emmarcada en les setmanes d'acció "Football people" de la xarxa FARE (Football Against Racism in Europe) amb la que volem cridar l'atenció sobre la necessitat d'integrar als col·lectius menys afavorits de la nostra ciutat fent servir al nostre estimat Girona com a nexe d'unió. 

FARE és una xarxa internacional que treballa a més de 45 països, alguns d'ells de fora d'Europa com ara Estats Units, Brasil o Sud-Àfrica. FARE agrupa a persones i organitzacions compromeses amb la lluita contra la desigualtat i la discriminació al futbol, i duu a terme activitats, campanyes de sensibilització i tot tipus d'esdeveniments orientats a combatre tot allò que va en contra d'un futbol en el que tothom pugui sentir-se còmode i integrat: racisme, ultranacionalisme, sexisme i discriminació per motiu d'orientació sexual o cap a les persones discapacitades. 

Les setmanes d'acció "Football people" de FARE s'estan duent a terme del 9 al 23 d'octubre per part d'organitzacions relacionades amb el futbol de tota Europa (federacions, clubs, associacions d'aficionats...) que estan desenvolupant diferents actes encaminats a conscienciar als qui seguim el futbol sobre la importància d'acabar amb les discriminacions de diferents tipus que, encara avui dia i per desgràcia, trobem al nostre esport.

La nostra acció, que com ja hem dit porta per títol "Units pel Girona FC", se celebrarà el proper dimarts 21 d'octubre a la tarda i consistirà en portar a un grup de nens de les parròquies evangelistes de Font de la Pólvora, un dels barris amb més persones en risc d'exclusió social de la nostra ciutat, a fer una visita guiada per l'Estadi de Montilivi en la que podran conèixer a alguns jugadors del primer equip gironista i fer un petit berenar. L'acte acabarà amb la lectura per part dels mateixos nens dels cinc primers articles de la Declaració sobre la Raça i els Prejudicis Racials de l'Organització de les Nacions Unides del 1978.

Volem agraïr la col·laboració i gran predisposició del Girona Futbol Club a l'hora de dur a terme aquesta activitat, així com als responsables de les pàrroquies, David Martínez i Jaime Marsal, per la seva implicació. No voldríem acabar sense donar també les gràcies a l'Ajuntament de Girona pel seu interès (hi estarà representat pel regidor del barri Eduard Berloso) i a la pròpia FARE pel seu suport.